Tal van evenementen kleurden autovrije zondag

  19 september 2022

  NINOVE – De autoloze zondag 18 september stond net als gewoonlijk gelijk aan een hele reeks evenementen en activiteiten in het stadscentrum

  Ondanks het mindere weer was toch heel wat volk per fiets of te voet op wandel in de autovrije straten.

  Een vaste waarde ondertussen is de grote rommelmarkt met garageverkoop in de omgeving van de Pamelstraat en de Nederwijk, ondertussen uitgebreid naar de Dreefstraat.

  Sport

  Op de Graanmarkt vond de finale plaats van het 2de Ninoofse petanquetoernooi. Verderop hadden sportdemonstraties plaats.

  Bij de mensen van de Savooifeesten kon je deelnemen aan de straatbolling en op het Twijndersplein mocht je je uitleven bij een voetbalspel.

  In de Marktstraat bracht Sur Mesure straattheater.

  In de Biezenstraat kon je terecht op de ambachtenmarkt Biezmet: van pottendraaien over juwelen knutselen tot lederbewerking.

  Muziek

  De fanfare ‘Ninof, ‘k zien a geiren’ speelde op tal van plaatsen gekende melodietjes, begeleid door een dansgroep.

  Aan de D. De Bodtkaai hield de Ninoofse brandweerpost demonstraties en kon je ook info krijgen of een bezoekje brengen aan het tentoongestelde materiaal.

  Her en der in het centrum, ondermeer op het Oudstrijdersplein, was het dan weer genieten van muziek, met ondermeer Jan Trompet, een aperitiefconcert en de zotte bende van Yah Tararah.

  Fiesta Europa was de vorige vrijdag en zaterdag wegens de slechte weersomstandigheden afgeslankt, maar zondag kon je volop de culinaire sfeer opsnuiven.

  Conclusie: er viel duidelijk voor elk wat wils te ontdekken of te beleven.

  Ninof, ‘k zien a geiren

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons