• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Zomerkermis in het centrum met gloednieuwe spectaculaire attracties

  23 juli 2020

  NINOVE – Zowat alle evenementen zijn afgelast. De zomerkermis moet dan zorgen voor enige ontspanning. En die is gegarandeerd met gekende attracties en één in première.

  Om niet met zijn allen naar de kust te moeten trekken, zijn lokale activiteiten van groot belang. De nationale veiligheidsraad heeft dan ook beslist dat de kermissen mogen plaatsvinden.

  Zo ook in Ninove met de zomerkermis van vrijdag 24 tot dinsdag 28 juli.

  De 30 attracties staan opgesteld op de Graanmarkt, het Twijnsterplein en de Oude Kaai.

  Naast visspelen, schietkramen, kindermolens, autoscooter, lunaparken, waterballen en gebakkramen zijn er ook enkele grotere installaties: stuk voor stuk pareltjes onder de kermisattracties.

  Topattracties

  De rupsmolen ‘Toxic’ is één van de mooiste op de kermissen. De ‘Lambada’ met zijn kleurrijke decoratie is eveneens een lust voor het oog.

  Eén van de nieuwkomers is de 45 meter hoge booster ‘Speed XXL’, die in Ninove zijn Belgische première zal kennen. De zwaaiarm laat je aan snelheden tot 130 km/uur door de lucht zwieren, de hoogste en snelste attractie ooit op de Ninoofse kermis.

  Een andere topper van dit kermisseizoen is zondermeer de ‘Techno Power’. Deze zal pas voor de tweede keer op de Belgische kermissen draaien, dus zeker een te ontdekken superattractie. Hij gaat alle richtingen uit, waardoor je ongetwijfeld de vlinders in je buik krijgt tijdens de rit.

  Maatregelen

  Tijdens de kermis gelden dezelfde maatregelen als tijdens de markten. Op deze manier kan alles in veilige omstandigheden verlopen.

  Aan de ingangen naar de pleinen en aan de attracties staat ontsmettingsgel, en gebeurt een telling van het aantal bezoekers.

  Het aantal bezoekers per attractie zal beperkt zijn.

  De attracties, jetons en kaartjes worden ontsmet en iedereen moet een mond- of gezichtsmasker dragen.

  De kermissen, die reeds plaatsvonden o.a. in centrum Gent, verliepen allen rustig en volgens de geldende corona-maatregelen. Er zijn geen problemen vastgesteld; alles verliep veilig.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons