Vind het Vat 2024 – Tip 02

  08 juni 2024

  NINOVE – De stad was in 2020 maandenlang in de ban van het werk van een graffiti-artiest.

  In april van dat jaar verschenen steeds nieuwe graffiti-figuren in de straten van het stadscentrum, op elektriciteitskasten- en cabines, gebouwen en andere plaatsen.

  Myra

  De afgebeelde dieren waren onder meer neushoorns, apen, eekhoorns, vogels, flamingo’s, katten en honden. Zij droegen meestal een mondmasker en verwezen naar de coronacrisis. De figuren waren steeds ondertekend met de artiestennaam ‘Myra’.

  Graffiti

  Steeds meer mensen erkennen de waarde van dergelijke graffiti of street-art: gekleurde tekeningen of schilderijen op blinde of kale muren, die de grijze stad opfleuren en een glimlach opwekken. We hebben het hier natuurlijk niet over vandalenstreken.

  Ninove liet zich niet onbetuigd en eind 2022 doken ook op verschillende plaatsen in de stad kleurige prenten op. Wellicht de opvallendste was de ‘Vrouw met de kruik’ in felle gele en paarse kleuren van de hand van Zësar Bahamonte, duidelijk zichtbaar van op het kruispunt Den Doorn.

  Niet alle werken zijn zo opvallend en zo groot, maar misschien juist door hun klein- en fijnheid zijn ze des te meer te appreciëren. Daartoe wil VhV 2024 met Tip 02 bijdragen.

  Opdracht

  Jouw opdracht, mocht je ervoor kiezen deze te aanvaarden…

  1. Zoek en vind het kunstwerk van de foto.
  2. Zoek en lees de straatnaam waar het te zien is.
  3. Stuur een mailtje met om het even welke inhoud naar het email-adres gevormd door: <nummer van deze Tip>.<naam van de straat>@gmail.com.
  4. Indien je de correcte straatnaam hebt gebruikt, krijg je onmiddellijk 1 cijfer van de GPS-coördinaten van de plaats waar het vat ligt begraven terug.

  Succes en gebruik een lens!

  Tip 03 wordt gepubliceerd op de website van Ninofmedia (en Facebook), zaterdag 15 juni om 6.00 uur.

  VhV 2024

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons