Vind het Vat 2024 – Tip 06

  06 juli 2024

  Liefhebbers van scrabble weten, dat straatnamen of andere eigennamen niet gebruikt mogen worden in het spel. Jammer natuurlijk want er zitten ‘mooitjes‘ bij, waarmee je heel wat punten zou kunnen winnen.

  Mochten we aan de inwoners vragen wat de kortste Ninoofse straatnaam is, dan steken die van Ninove-stad en Pollare onmiddellijk hun hand op: ‘Dam’ en ‘Roe’ natuurlijk.

  Laten we het dan maar wat moeilijker maken en Tip 06 voorstellen: wie kent de langste Ninoofse straatnaam? Zijn er postbodes in de zaal of PostNL-bestellers of bewoners, die altijd vakjes te kort komen wanneer ze hun adres moeten invullen?

  Opdracht

  Jouw opdracht, mocht je ervoor kiezen deze te aanvaarden…

  1. Ga op pad en zoek de langste Groot-Ninoofse straatnaam. Het criterium is niet wat Google Maps beweert, maar wat op het straatnaambord ter plaatse staat. Langste wil zeggen: het grootste aantal, dat je bekomt wanneer je de som maakt van alle letters + alle cijfers (indien aanwezig) + alle leestekens (punt, streepje, komma, apostrophe, etc. indien aanwezig) + alle spaties (indien aanwezig); ‘ij’ telt voor 2, ‘y’ telt voor 1; staat onderaan het straatnaambord ter plaatse nog ‘straat’, ‘plein’, ‘laan’, ‘kaai’ etc., dan hangt dat aan de naam erboven zonder spatie ertussen; zouden er 2 straatnaamborden ter plaatse zijn met verschillende schrijfwijze, dan mag je de langste nemen.
  2. Heb je alle straten met een lange naam gevonden en gecontroleerd en eindelijk de langste naam gevonden, ga er dan naar toe.
  3. In deze straat zie je namelijk een lange bakstenen muur, die hoort bij een gesloten hoeve met ommuurde tuin van 1873 (een hof met naam).
  4. Op de binnenkoer links van het woonhuis zie je een merkwaardig gebouwtje, een huisje/stalletje-nestje/onderkomen voor dieren; wij zoeken de naam van deze dieren (meervoud).
  5. Stuur een mailtje met om het even welke inhoud naar het email-adres gevormd door:
   <nummer van deze Tip>.<aangepaste naam van de straat>.<naam van de dieren>@gmail.com.
   Aangepaste naam van de straat om gmail-technische redenen: letters behouden, cijfers behouden, punten behouden, spaties weglaten, andere leestekens weglaten, straat/plein/laan/kaai etc. achteraan weglaten.
  6. Indien je de correcte straat en de correcte benaming van de dieren hebt gebruikt, krijg je onmiddellijk 1 cijfer van de GPS-coördinaten van de plaats waar het vat ligt begraven terug. 

  Succes!

  Tip 07 wordt gepubliceerd op de website van Ninofmedia (en Facebook), zaterdag 13 juli om 6.00 uur.

  VhV 2024

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons