• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Wandelen tussen Fonteintjesmolen en Zepposmolen

  15 maart 2019

  MEERBEKE/OLV-LOMBEEK – De VVV Ninove organiseert zondag 17 maart een wandeling tussen de molens van Meerbeke en OLV-Lombeek.

  Drie verschillende werkende types molens maken Ninove tot een unieke molengemeente: de Molen ter Zeven Wegen (beltmolen) in Denderwindeke, de Wildermolen (staakmolen) in Appelterre en de Fonteintjesmolen (watermolen) in Meerbeke.

  Dit keer leidt de Ninoofse VVV de wandelaars van de Fonteintjesmolen tot aan de Zepposmolen in Lombeek. De eerste is door Jo Bracke pas gerestaureerd, de tweede heet ook de tragische molen of Hertboommolen. Vanwaar al deze namen komen, verneem je van de gids.

  Na een bezoek aan de molen en het museum kun je bijpraten met een drankje om daarna terug af te zakken naar Meerbeke.

  Wandelingen in de deelgemeenten lopen meestal langs onverharde wegen, die niet geschikt en/of moeilijk zijn voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Rubberlaarzen of heel stevige stapschoenen zijn vaak onmisbaar.

  Praktisch

  • Datum en tijdstip: zondag 17 maart om 13.30 uur.
  • Startplaats: de Fonteintjesmolen, Stenebrug in Meerbeke.
  • Afstand: ±11 km.
  • Deelname: € 5 per persoon, toegang tot het museum inbegrepen.

  Info: Toerisme Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons