Ninove Welzijn wint Beste Praktijkprijs

  16 september 2017

  De sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn werd door minister Liesbeth Homans (N-VA) bekroond met de Beste Praktijkprijs voor het prestatieveld ‘Kwaliteit van woningen en woonomgeving’, meer bepaald voor het project van de Pollarewijk en het principe van ‘levenslang wonen en de sociale mix’.

  “42 eengezinswoningen – die 15 jaar geleden al werden gerenoveerd – blijven en werden opnieuw aangepakt om aan de huidige normen te voldoen”, vertelt directeur Leentje Cornelis. “De bedoeling was om 59 woningen te slopen en 24 openbaar te verkopen, en daarvan werden ondertussen al een 10-tal verkocht. In de plaats van de gesloopte woningen bouwen we 16 koopwoningen en 82 huurwoningen, die grotendeels duowoningen zijn. Die hebben ook elk hun eigen tuin, wat toch uitzonderlijk is in het centrum van Ninove. In overleg met de stad Ninove wordt in de wijk ook openbare parking voorzien.”

  Levenslang wonen

  Wat maakt die Pollarewijk nu zo bijzonder? “Eigenlijk kunnen jonge koppels op het eerste verdiep wonen en hebben ze op termijn als ze ouder worden perfect de mogelijkheid om in datzelfde gebied te blijven wonen. Het zijn namelijk bijna allemaal energieneutrale woningen, waarbij de benedenverdieping werd aangepast voor ouderen en mensen met een beperking. Met zowel koop- als huurwoningen heb je daarbovenop een mooie sociale mix.” Voorzitter Stijn Vermassen en directeur Leentje Cornelis zijn bijzonder fier op hun team en het project waarbij een mooie samenwerking was tussen verschillende actoren waaronder onder andere NW, de bewoners, architecten en de stad. “Zeker het levenslang wonen, de combinatie van de verschillende woontypes en het behouden van het karakter van de wijk zijn voor mij de sterktes van ons project. De vele administratieve verplichtingen hebben voor wat vertraging gezorgd, maar dat lijkt nu allemaal van de baan. We hopen in een stroomversnelling te geraken en in de loop van 2018 aan de slag te kunnen gaan met het opwaarderen van deze prachtig gelegen wijk.” 

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons