Schepen Torrekens (Open VLD): “We zoeken een andere locatie voor onze technische dienst”

    13 november 2020

    NINOVE – “Het klopt niet, dat afvalstoffen zijn verplaatst naar het containerpark aan het Paul De Montplein”, aldus de schepen in een reactie op wat Karolien De Roose (N-VA) eerder zegde. Het stadsbestuur kijkt wel al een tijd uit naar een andere locatie voor de technische dienst.

    Dat het stadsbestuur de hopen afval eerder verplaatst, dan uit te kijken naar een oplossing is bezijden de waarheid, volgens schepen Marc Torrekens.

    Afvoeren

    “De bewering van mevrouw De Roose, dat afvalstoffen zijn verplaatst naar het containerpark van de stadsdiensten aan het Paul De Montplein, klopt helemaal niet. Alle afvalstoffen zijn afgevoerd naar erkende verwerkingsbedrijven.”

    Over de niet-vergunde opslag van afval zegt de schepen: “De problematiek rond de niet-vergunde opslag van afval aan het Paul De Montplein is reeds gekend. Het doel is dit terrein te ontruimen tegen 1 december. Daar maken wij momenteel volop werk van. Als je de toestand daar nu zou vergelijken met een tijd terug, zou je het verschil duidelijk merken. Ook dat afval is afgevoerd naar erkende bedrijven. Voortaan zullen we daar trouwens geen afval meer stockeren, maar telkens rechtstreeks afvoeren.”

    Zoektocht

    Op termijn blijft het stadsbestuur zoeken naar een nieuwe locatie voor de volledige technische dienst. “Maar het is niet eenvoudig om een site te vinden, die groot genoeg is voor gebouwen, loodsen, stockage en een parking voor de voertuigen.”

    Er waren wel al verschillende denkpistes: “We zijn daar inderdaad al een tijd mee bezig. Eerst dachten we aan de locatie van de Watergroep in de Nederwijk, maar die is te klein. Op termijn komt het recyclagepark van ILvA op het industrieterrein Pamelstraat-Oost vrij, na de verhuis naar het bedrijventerrein Doorn Noord. Maar wij zijn niet de enige geïnteresseerde partij en ook voor die site is het de vraag of ze voldoende groot is.”

    Verkoop

    Een denkpiste had ook te maken met de brandweerkazerne, die paalt aan de technische dienst. “Door de verhuis ervan naar een andere locatie zouden we alles in een beweging hebben kunnen doen. De bestemming van die percelen is woonuitbreidingsgebied. De verkoop ervan zou de stad voldoende geld opleveren voor een nieuw complex elders. Maar inmiddels is onze brandweerpost een onderdeel van de hulpverleningszone en is dat nog niet aan de orde.”

    Info: zie ook N-VA-Ninove: “Derde keer op rij inbreuken op milieuwetgeving”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons