Dit jaar nog tiental extra veiligheidscamera’s

    01 april 2021

    NINOVE – Het netwerk van veiligheidscamera’s krijgt dit jaar een derde uitbreiding met een tiental toestellen. Met de uitbreiding in 2016 (12) en 2019 (9) beschikt de stad momenteel over 21 toezichtcamera’s.

    In het centrum en het stadspark hangen sinds 2016 camera’s. Net daardoor kon de lokale politie de afgelopen jaren talloze inbraken, diefstallen en andere criminele feiten oplossen. Zonder deze beelden zou het onderzoek in verschillende dossiers moeilijker en soms zelfs onmogelijk zijn geweest.

    Extra

    Toch zijn er nog locaties, waar veel mensen samenkomen of passeren en waarop geen zicht is. Daarom zullen de volgende jaren nog een aantal bijkomende camera’s in het stadscentrum en in de omgeving van belangrijke kruispunten op de ring worden geïnstalleerd. Ze moeten meehelpen aan het veilig maken van de openbare ruimte.

    Burgemeester Tania De Jonge: “De uitbreiding van de camera’s is een belangrijk dossier in de aanpak van de criminaliteit in onze stad. Deze investeringen zijn absoluut nodig in ondersteuning van onze politie. Ze zorgen voor een oplossingsgerichte aanpak. De stad heeft intussen al € 1.150.000 geïnvesteerd in camerabewaking en voorziet de komende jaren nog eens een budget van € 300.000.”

    Info: zie ook eerder gepubliceerd artikel “111 camera’s en € 1,5 miljoen moeten onze veiligheid helpen bewaken”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons