Even naar een tweede adem (h)appen

    03 mei 2020

    NINOVE – Het lijkt erop dat de Ninoofse stadsapp een heropstart krijgt. “De stad biedt hiermee een digitaal platform aan om inwoners, lokale handelaars en bestuur sterker te verbinden met elkaar”, aldus schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD).”

    De Ninoofse stadsapp is al een tijdje actief, maar kende totnogtoe een weinig succesvolle inburgering.

    Karolien De Roose (N-VA) had dit mankement al aangekaart tijdens de gemeenteraad van 20 februari 2020. “Amper 1.140 personen en enkele handelaars gebruiken die app.”
    Veel te weinig, vond ze toen en dus deed ze voorstellen om hieraan te verhelpen. Ze suggereerde alvast enkele mogelijke evenementen om die stadsapp een nieuw leven in te blazen: het Kevertreffen, Witte Donderdag, de lentedrink.

    Helaas besliste een virus er anders over.

    Een deemoedige schepen gaf haar toen gelijk en beloofde beterschap.

    Belronde

    En die is in zicht, luidens een persbericht van 30 april van schepen Triest: “Gezien deze ongeziene omstandigheden, willen we alles in het werk zetten om handelaars het gigantisch potentieel van deze gratis applicatie met e-shopmogelijkheid toe te lichten. Een tijdelijk belteam informeerde en begeleidde hen bij de registratie. We zien het aantal geregistreerde handelaars dagelijks toenemen. De komende dagen zetten we deze belronde verder, om zo uiteindelijk alle handelaars te bereiken.”

    Voor handelaars is de applicatie dé plek om het digitale tijdperk te betreden en hun klanten te informeren, aldus nog de schepen. “Doordat de stad beheerder blijft van het platform, zal de Ninoofse stadsapp verder uitgroeien tot een betrouwbaar en gratis communicatiekanaal van de stad.”

    Informatie

    Het voordeel van deze app is volgens hem de verscheidenheid aan informatie, die je via een smartphone kunt raadplegen. “Het aanbod zal op korte termijn nog verder uitbreiden. Zo zullen burgers er bijvoorbeeld de afvalkalender kunnen consulteren. Daarnaast bekijken we momenteel ook de mogelijkheden om administratieve stukken op te vragen en meldingen te maken. Voor handelaars is het een manier om snel en gericht hun klanten op maat te informeren over hun producten en promoties.”

    Info: de Ninoofse stadsapp kun je gratis downloaden in de App Store of Play Store.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons