Rigoletto maakt plaats voor Castor

  05 februari 2024

  NINOVE – De afbraak van het hoekpand aan de Beverstraat-Biezenstraat is maandag 5 februari gestart.

  Met de sloop verdwijnt de voormalige Rigoletto/Baresto, voorheen het Middenstandshuis. Het gebouw stond sinds eind 2020 leeg. In de plaats daarvan komt het nieuwbouwproject Castor (Latijn voor bever).

  “De Rigoletto/Baresto is een belangrijk herkenningspunt in het centrum”, vertelt ons Bart Reynaert van projectontwikkelaar Elevessy. ”De sloop gebeurt met maximaal respect voor de buurt. Na de afbraak volgt carnaval en daarna beginnen de verfraaiingswerken in de Biezenstraat.”

  Het project Castor op de hoek van de Beverstraat en de Biezenstraat omvat een commercieel gelijkvloers en daarboven 5 appartementen.

  “Na het stabiliteitsonderzoek en de sonderingen starten we met de ruwbouw. Dat gebeurt in nauw overleg met de stad om de hinder in de Biezenstraat en de Beverstraat zoveel mogelijk te beperken. De prognose voor deze nieuwbouw is anderhalf jaar.”

  Momenteel plant Elevessy nog het project Albert langs de Albertlaan en Den Belleman aan de Denderkaai.

  Info: ElevessyVerfraaiingswerken handelskern.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons