Geen binnensporten voor -13-jarigen tot na krokusvakantie

    27 januari 2021

    NINOVE – Op basis van de huidige ongunstige evolutie, zijn alle binnensporten voor -13 jarigen opnieuw verboden van donderdag 28 januari tot en met 21 februari.

    De veiligheidscel komt blijft wekelijks samen om de situatie van kortbij te bekijken en maatregelen te nemen waar nodig.

    Het testcentrum kan extra testen uitvoeren. De opbouw van het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan 7 is volop bezig. Vanaf maart wil de stad daar zoveel mogelijk vaccineren. Inmiddels gaven zich al meer dan 400 vrijwilligers op voor de vaccinatiecentra in Ninove en Geraardsbergen (Eerstelijnszone Dender Zuid).

    Scholen

    Ook met de scholen blijft de stad in nauw overleg.

    Maandag 25 januari is beslist de school in Voorde tot en met 1 februari te sluiten. Dat gebeurt omwille van capaciteitsproblemen wegens besmette leerkrachten. In andere scholen met besmettingen wordt de evolutie op de voet gevolgd om te zien welke maatregelen per situatie nodig zijn. De scholen brengen hiervan de ouders zelf op de hoogte.

    Tot op vandaag blijken de besmettingen in de Ninoofse scholen ‘gewone’ coronabesmettingen te zijn. Er is dus nog geen besmetting vastgesteld met de Britse of Zuid-Afrikaanse variant.

    Testen

    Voor leerlingen in het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs komt in Ninove voorlopig geen mondmaskerplicht. Wel zijn ze verplicht om gedurende 14 dagen een mondmaker te dragen als in de klas een besmetting is vastgesteld. De stad zal aan de schoolbesturen vragen om het dragen van een mondmasker in het lager onderwijs aan te bevelen.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “We merken heel wat ongerustheid over de besmettingen in de scholen. De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) en het COVID-team van de stad volgen de situatie op de voet om maatregelen te treffen waar nodig. Er is een grote vraag naar meer testen in de scholen.”

    Dit is een bevoegdheid van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG). “Het baseert zich daarvoor op de aard en het aantal van de besmettingen en het advies van de CLB-arts. Als stad hebben wij hierin geen beslissingsbevoegdheid, maar wij houden zeker de vinger aan de pols. Indien extra testen nodig blijkt, zal het Agentschap die beslissing zeker nemen. Ons testcentrum staat klaar om die extra testen op te vangen.”

    Binnensport

    Na overleg met de veiligheidscel besloot de burgemeester om binnensporten voor -13 jarigen opnieuw te verbieden van donderdag 28 januari tot en met 21 februari (einde van de krokusvakantie). Die activiteiten waren was sinds 4 december 2020 in Ninove opnieuw toegestaan.

    De stad probeert met die maatregel de besmettingen tussen kinderen van verschillende scholen en de verspreiding over verschillende scholen te vermijden.

    Over de buitenactiviteiten voor -13 jarigen volgt nog overleg op provinciaal en Vlaams niveau.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons