N-VA Ninove: “Voorlopig containerpark ronduit schandalig en onverantwoord”

    18 March 2022

    NINOVE – De 7 containers van de technische dienst op het Paul De Montplein wekken de ergernis van de lokale N-VA-afdeling.

    N-VA bestuurslid Jeroen Van Assche had bijna 2 jaar terug klacht ingediend bij de omgevingsinspectie. Voor de drie opslagplaatsen in de Fabrieksstraat, het Paul De Montplein en in Pollare-Dorp waren inbreuken vastgesteld.

    Zowel de milieu-inspectie als gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) eisten in 2020 een duurzame oplossing op lange termijn.

    Die definitieve oplossing is er na 2 jaar nog altijd niet. Schepen Torrekens heeft als noodoplossing 7 grote afvalcontainers op de parking van het Paul De Montplein laten plaatsen.

    Sluikstorten

    “Ronduit schandalig en onverantwoord”, vinden de beide N-VA’ers. Zij stellen zich ook ernstige vragen over de veiligheid en de wettelijkheid van dit tijdelijk containerpark.

    Jeroen Van Assche: “Dit ‘containerpark’ op een openbaar plein is een vrijgeleide voor sluikstorten, wat nu al een ernstig probleem is in Ninove. Overal, waar kledingcontainers staan, is er overlast. Wat zal dit dan geven met zulke grote afvalcontainers op een vrij toegankelijke parking?”

    Wetgeving

    Gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) zal de milieuregels hierop verder onderzoeken en dit op de komende gemeenteraad ten berde brengen.

    “Het is onvoorstelbaar, dat de omwonenden op grote oranje afvalcontainers moeten toekijken en 20 parkeerplaatsen verliezen. N-VA zal bekijken of dit achterpoortje van de stad wel conform de milieuwetgeving is.”

    Info: lees ook ‘Technische dienst stockeert afval tijdelijk in containers’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons