Een leescaravan in De Lettertuin

    19 november 2021

    NINOVE – In de stedelijke basisschool De Lettertuin is vrijdag 19 november 2021 de leescaravan ingehuldigd. Meteen de start voor de voorleesweek.

    Kleuters, leerlingen en leerkrachten verzamelden vrijdag om 11.30 uur op de speelplaats aan de Seringenstraat. In zijn toespraak dankte directeur Joeri Van den Driessche iedereen, die aan dit project heeft meegewerkt.

    Het idee van de caravan is ontstaan bij zes studentes orthopedagogie aan de Hogeschool Gent. Zij maakten hun bachelorproef over communicatie met anderstalige ouders.

    Dankzij de samenwerking met het Huis van het Kind en de stedelijke basisschool De Lettertuin konden zij hun literatuurstudie aanvullen met interviews en afronden met een concreet voorstel.

    De leerlingen van de provinciale school Richtpunt Ninove stonden mee in voor de herinrichting van de caravan.

    Deze inhuldiging vormde meteen ook de start van de voorleesweek. Vanaf 22 november zijn heel wat voorleesmomenten en activiteiten voorzien op de school.

    Info: De Lettertuin‘Zomerschool en buurtwerking’‘Leerlingen Richtpunt geven caravan tweede leven’Voorleesweek.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons