Scholen tonen creativiteit op 1 september

  01 september 2023

  GROOT-NINOVE – Bij de start van een nieuw schooljaar stellen de scholen alles in het werk om leerlingen en ouders te behagen.

  Een aantal scholen stuurden ons foto’s en berichtjes over hoe ze de eerste schooldag organiseerden.

  GO! Basisschool De Wonderwijzer Meerbeke

  Het jaarthema voor dit schooljaar is ‘De Wonderwijze Wetenschappen’. Men wil er de kinderen onderdompelen in de wereld van wetenschappen en techniek. Het schooljaar begon met een interactieve voorstelling. Al meteen kregen de leerlingen een ballon mee naar huis, om samen met hun ouders een experiment uit te voeren.

  Voorts kreeg in Meerbeke de kleuterafdeling een grondige renovatie met een vernieuwde ingang. In september worden er buitenklassen aangelegd voor de kleuterafdeling om nog meer te kunnen genieten van het groen domein.

  Door het grote aantal inschrijvingen wordt vanaf het schooljaar 2024-2025 gewerkt met een digitaal aanmeldsysteem. 

   

  SBS De Hazelaar Nederhasselt

  Om het nieuwe jaarthema “SBS De Hazelaar kiest kleur” voor te stellen konden alle kinderen van de school hun kleurrijke handafdruk op een kleurenmonster plakken. Het monster werd op het einde van de dag aan de ouders voorgesteld. 

  Er zal dit schooljaar aandacht zijn voor de vele keuzes die men als jonge mens moet maken. Hoe kom ik naar school, welke hobby ga ik beoefenen, wat is mijn lievelingsboek, etc.

  Maar ook pittige onderwerpen zullen de revue passeren. Hoe kom ik op voor mezelf en voor anderen? Thema’s zoals diversiteit, conflicten, politiek en milieu komen eveneens aan bod.

   JTR

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons