Verkeersouders geven dodehoeksessie met vrachtwagen

    11 oktober 2023

    MEERBEKE – De verkeersouders van het Hartencollege basisonderwijs haalden woensdag 11 oktober een vrachtwagen naar het gemeenteplein voor een praktijkgerichte dodehoeksessie.

    Voor de school aan de Halsesteenweg zijn sensibilisering en verkeerseducatie rond verkeersveiligheid uiterst belangrijk. De verkeersouders zijn daarbij een goede partner.

    Dode hoek

    Zij organiseerden woensdagvoormiddag een dodehoeksessie met een echte vrachtwagen, in samenwerking met ‘Transport & Logistiek Vlaanderen’ (TLV). Zelfs Marijn Devalck werkte mee aan deze sessie, virtueel dan wel met een introductiefilmpje, waarin hij de kinderen tips meegaf om een dodehoekongeval te vermijden.

    Verkeersouder Jeroen Van Assche stond zelf even voor de klas. Hij wil met de school een verkeersmedaille binnenhalen in de campagne van ‘Verkeer op School’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Daarbij denkt hij aan verschillende initiatieven zoals voetgangers- en fietsbrevetten en verkeerstoetsen.

    De school probeert de ouders eveneens bewust te maken van de parkeerdruk rondom de school en het respecteren van de zone 30. Een goed voorbeeld is beter dan duizend woorden.

    Praktijk

    Dé blikvanger was natuurlijk de vrachtwagen op het gemeenteplein. In de oplegger gaf een verkeersagent uitleg aan de hand van heel wat didactisch materiaal.

    De chauffeur wees uit eigen ervaring de leerlingen op de gevaren. Die luisterden heel goed en waren echt wel onder de indruk toen het ging over de 130 dodehoekongevallen vorig jaar, waarvan 4 met een dodelijke afloop. Sinds de start van het schooljaar gebeurden al 5 dergelijke dodelijke ongevallen.

    Wij spraken met gelegenheidsmeester Jeroen over dit waardevol initiatief. Juf Els hoopte alvast, dat deze en andere verkeerslessen voldoende blijven hangen bij de kinderen, zodat ze ook zelf veilig op weg kunnen.

    Info: Hartencollege basisschool Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons