“Wij willen, dat meisjes overal ter wereld naar school kunnen”

  06 oktober 2023

  MEERBEKE – GO! basisschool De Wonderwijzer liet donderdag 5 oktober meer dan 200 schoolbelletjes rinkelen. Op deze internationale dag van de leerkracht vroegen zij aandacht voor goed onderwijs voor meisjes, wereldwijd.

  Saved by the bell’ is de internationale dag van de leerkracht, waarbij de aandacht gaat naar goed onderwijs voor iedereen. Of je nu een jongen of een meisje bent, mag geen bepalende factor zijn voor de onderwijskansen. Bij ons een evidentie, elders is het dit allerminst.

  Meisjes

  Een klas zou er helemaal anders uitzien, mocht de helft van de kinderen er niet zijn. Daarom die speciale dag, die in GO! De Wonderwijzer begon met muziek en dans op de speelplaats. In de loop van de dag hadden allerlei activiteiten plaats over het recht op goed onderwijs voor elk kind.

  Juf Sigrid: “We hebben met de kinderen deze week het liedje van ‘Saved by the bell’ goed ingeoefend. Zopas kwam ook de directeur lesgeven om de meisjes te laten aanvoelen wat het is als zij niet naar school mochten komen. Zij weten dus heel goed waarover deze dag gaat. We vinden het belangrijk om dit elk jaar in de kijker zetten. Ik ben blij, dat wij hier leven. Soms komen wij wel eens met tegenzin naar school, maar mochten ze nooit naar school kunnen gaan, dat zouden de kinderen echt heel erg vinden.”

  Die wisten inderdaad goed waar het die dag om draaide: “Het is voor meisjes, die in sommige landen niet naar school kunnen gaan en dat vinden wij heel jammer, want we willen dat ze wel naar school kunnen.”

  Leerkrachten

  Directeur Tommy Devuyst: “We laten dit thema jaarlijks aan bod komen en de leerkrachten stonden ook te springen om ermee aan de slag te gaan. Maar op de internationale dag van de leerkracht hebben wij ook hen extra verwend. Ze konden kiezen uit een hoofd-, rug- of voetenmassage. De scholengroep trakteerde hen op koekjes voor bij de koffie. Zij verdienen dat, want ze zetten zich dagelijks in voor onze kinderen. De leerkracht maakt wel degelijk het verschil.”

  Op het einde van de schooldag lieten de Wonderwijzertjes symbolisch meer dan 200 zelfgemaakte schoolbelletjes rinkelen.

  Info: GO! De Wonderwijzer.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons