Komt er eindelijk schot in de heraanleg van speelterrein ‘Populus’?

    28 oktober 2021

    MEERBEKE – Sinds het stadsbestuur in januari 2017 een ontwerp voorstelde om in het park rond het voormalige gemeentehuis een nieuwe speeltuin aan te leggen, is niets veranderd. En dus wil de N-VA dat dossier nieuw leven inblazen.

    De herinrichting van het speelterrein of het speelpark ‘Populus’ zou een groenzone omvatten met bomen, heesters en bloemenweides, met daarop allerlei recreatievoorzieningen zoals speelheuvels, wadi’s, een zandput met speeltuigen…

    De naam ‘populus’ verwijst naar het plantengeslacht van de populier, poppel of peppel, maar betekent ook volk of mensen.

    Plan

    Solva maakte van dit ontwerp en plannen een uitgebreide voorstudie. Na de verkiezingen van 2018 is niets meer gehoord over deze heraanleg.

    Gemeenteraadslid Karolien De Roose stelde daarover een schriftelijke vraag, in de hoop daarin terug wat beweging te krijgen.
    In zijn antwoord zegt het stadsbestuur, dat het in 2022 een nieuwe ontwerper zal aanstellen. Deze kan terugvallen op de studie van Solva en de bijhorende archeologienota.

    “De samenwerking met de vroegere ontwerper is stopgezet na de aanleg van het speelpark in Pollare na de zomer van 2019”, aldus het stadsbestuur. “De heraanleg in Meerbeke is hierdoor even stilgelegd.”

    Verspeelde tijd

    Waarom het stadsbestuur pas wakker schiet na de schriftelijke vraag van N-VA Ninove is onduidelijk. Inmiddels zijn 4 jaar verstreken zonder uitvoering.

    Jeroen Van Assche (N-VA): “Het park van Meerbeke moet dringend uit het verdomhoekje worden gehaald. Waarom wachten tot 2022 en een nieuwe ontwerper aanstellen? Als N-VA vragen we om hier prioritair werk van te maken en snel de bestaande plannen uit te voeren.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons