Liberale vakbond niet tevreden met antwoord stadsbestuur

    21 januari 2023

    NINOVE – “De vakbonden informeren over wat men zinnens is te doen met het personeel is wel iets anders dan effectief onderhandelen en protocollen afsluiten ter vrijwaring van de rechten van het personeel”, aldus het VSOA-lrb.

    Volgens de liberale vakbond voor de lokale en regionale besturen geeft het Ninoofse stadbestuur in zijn reactie expliciet toe de syndicale wetgeving naast zich neer te leggen: “Het AGB en de stad hebben steeds open gecommuniceerd naar de personeelsleden. Zij werden als eerste ingelicht over de gemaakte keuze”, aldus het stadsbestuur.

    Onderhandelen

    Dat is nu net wat de vakbond boos maakt.

    “Krachtens de syndicale wetgeving moet voorafgaandelijk over dergelijke situaties worden onderhandeld. Deze onderhandelingen moeten resulteren in een protocol met duidelijke afspraken. Dit gebeurde niet. Dit is volledig tegen de syndicale wetgeving. Het lokaal bestuur van Ninove zit opnieuw met een onwettig dossier.”

    Verloning

    En er is voor het VSAO nog meer aan de knikker: het AGB Ninove betaalt een groot deel van het personeel op D-niveau.

    “Dat is ondermaats. Het D-niveau is een niveau zonder diplomavereiste, terwijl redders wél over de nodige diploma’s en/of brevetten moeten beschikken. De VSOA-lrb ijvert al langer voor een bevordering van deze personeelsleden, rekening houdend met de functievereisten. Ook de kassiersters, die een verantwoordelijke functie hebben, worden te weinig vergoed. De verloning van sommige functies, in vergelijking met de inhoud en de gevraagde expertise, is gewoon niet correct.”

    Wordt ongetwijfeld vervolgd.

    Info: lees ook ‘Liberale vakbond hekelt…’ en ‘Stadsbestuur over aantijgingen…’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons