N-VA Ninove hoopt op snelle heropening 25-meter bad De Kleine Dender

    29 november 2020

    NINOVE – Dat zwemmers nog niet vanaf 1 december in De Kleine Dender hun baantjes kunnen trekken, wekt de ergernis van Karolien De Roose (N-VA).

    Op de Facebook-pagina meldt De Kleine Dender: “Zoals jullie gehoord hebben besliste de overheid gisteren dat zwembaden terug open mogen. Op dit moment is er echter nog onduidelijkheid over wat wel en niet mag. Mag het recreatiegedeelte ook terug open, wat met het peuterbad en mogen scholen terug binnen? Bovendien zijn er een aantal belangrijke onderhoudswerken ingepland in de maand december. Daarom nemen we de komende dagen de tijd om even alles op een rijtje te zetten.”

    Heropening

    Dat bericht verbaast Karolien De Roose hogelijk. “Wat hebben de directie en de bevoegde schepen tijdens de weken van de sluiting dan ondernomen? Men moet voorafgaand alle mogelijke scenario’s uitschrijven en tenminste voorbereid zijn op een mogelijke heropening. Als het Overlegcomité beslist, dat de zwembaden terug open mogen, waarom kan De Kleine Dender daarin niet volgen? Eenzelfde scenario deed zich trouwens voor bij de vorige lockdown.”

    Zwemmers

    Volgens het N-VA-gemeenteraadslid is het de taak van het stadsbestuur om de weinige diensten aan de bevolking, die mogelijk zijn, optimaal uit te werken en zo spoedig mogelijk uit te voeren. “De Kleine Dender mag open voor de recreatieve zwemmer, ook al mogen het peuterbad, golfslagbad en wildwaterbaan nog geen bezoekers ontvangen. Sportzwemmers en recreanten mogen wel hun baantjes trekken.’

    Onderhoud

    Daarbovenop zijn in december belangrijke onderhoudswerken gepland. “Opnieuw rijst de vraag waarom deze werken niet efficiënter zijn ingepland de afgelopen maanden, tijdens de sluiting? Op die manier kon men heel wat tijdswinst boeken. N-VA Ninove betreurt het wanbeleid van het stedelijk zwembad en hoopt op een snelle heropening met een beperkt aanbod.”

    Zie ook ‘Binnenkort duidelijkheid over toekomst De Kleine Dender’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons