N-VA Ninove kaart hardnekkige veiligheidsproblemen en overlast aan in binnenstad

    03 maart 2022

    NINOVE – Wildplassen, rijden onder invloed, vechtpartijen, voorbijgangers die worden lastiggevallen, uitpuilende vuilbakken, blikjes bier, dronkaards. Deze en andere problemen zorgen volgens Karolien De Roose (N-VA) voor overlast in het stadscentrum.

    Die problematiek situeert zich volgens het N-VA-raadslid vooral ter hoogte van de ‘Carrefour Market’ op de Graanmarkt.

    “Het probleemgedrag verplaatst zich ook naar de winkels binnen. De lastposten plegen winkeldiefstal, gebruiken het beschikbare sanitair op een onverantwoorde manier en bedreigen soms het personeel en de klanten. Sommige handelaars vinden, dat de politie repressiever kan optreden. Het wachten op een tussenkomst duurt vaak te lang en de politie-interventie duurt soms maar twee minuten. De amokmakers spelen dan een kat- en muisspel en veroorzaken de dag nadien nog meer overlast.”

    Stadsmariniers

    Winkeliers kunnen zelf geen externe bewakingsfirma inschakelen om die overlast onder controle te krijgen, aldus De Roose. Ze vraagt aan de dienst integrale veiligheid mogelijke oplossingen op korte termijn.

    “In Ninove wordt al jaren gesproken over stadsmariniers of straathoekwerkers, maar die zijn er nog altijd niet. Om de hardnekkige veiligheidsproblemen in bepaalde buurten op lange termijn goed aan te pakken, kan het stadsbestuur stadsmariniers aanstellen. Momenteel zijn er slechts vier gemeenschapswachten voor meer dan 39.000 inwoners en dat is veel te weinig.”

    Veiligheid verzekeren

    Bij het plaatsen van nieuwe camera’s kan de stad in probleemzones eentje extra voorzien. “Handelaars zitten met kopzorgen in deze economisch zware tijden en kunnen dit er niet bijnemen. De overheid moet de veiligheid verzekeren en eindelijk optreden. In Ninove duurt alles veel te lang.”

    Info: zie ook het antwoord van burgemeester Tania De Jonge.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons