N-VA Ninove wil overlast in wijk Lebeke sneller aanpakken

    19 april 2022

    OUTER – De Lebeke heeft te kampen met een drievoudig probleem: parkeerproblemen, geluids- en wateroverlast. Karolien De Roose (N-VA) vraagt naar een stand van zaken in de aanpak hiervan.

    Het N-VA-gemeenteraadslid maande eind vorig jaar het stadsbestuur aan om de klachten van de buurtbewoners ernstig te nemen en aan te pakken. Tijdens de gemeenteraad van 25 april zal ze vragen naar een stand van zaken met betrekking tot het mobiliteitsplan.

    Parkeren

    Onder meer zal ze aan de schepen voor mobiliteit vragen naar bijkomende parkeergelegenheid in de wijk Lebeke.

    Er zouden verschillende oplossingen rondgaan, maar de buurtbewoners vragen om de knoop over de parkeerdruk nu eindelijk door te hakken.

    Lawaai

    Het getok en het gegalm van de vier padelterreinen maakt de omwonenden stilaan hoorndol.

    Die populaire sport is niet seizoensgebonden en zorgt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor lawaaihinder. Een ongeziene klachtenstroom is hiervan het gevolg.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) beloofde tijdens een buurtoverleg een grondige geluidsanalyse. Die analyse wil het N-VA gemeenteraadslid opvragen. Volgens haar kunnen geluidschermen een oplossing bieden.

    Water

    De gebrekkige riolering en de waterafvoer zorgen in de wijk al jaren voor wateroverlast. Samen met de buurgemeente Haaltert is een gemeenschappelijke subsidieaanvraag ingediend. Ook hiervan wil De Roose de stand van zaken kennen.

    Tenslotte rijst de vraag of de verschillende klachten die zijn neergelegd bij de burgemeester, de schepenen of de politie, geregistreerd staan in het klachtenregister. N-VA Ninove hoopt alvast op de gemeenteraad van 25 april duidelijke antwoorden te krijgen in verband met oplossingen binnen een redelijke korte termijn.

    Lees ook: “Burgemeester De Jonge (Open VLD) reageert op N-VA-kritiek over wijk Lebeke”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons