Positief advies voor illegaal verlegde voetweg

    27 september 2023

    MEERBEKE/ROOSDAAL – Een nipte meerderheid keurde tijdens de gemeenteraad van 18 september de regularisatie goed van illegale werken en de verplaatsing van een voetweg tussen de Bultkets in Meerbeke en de Woestijnveldweg in Roosdaal.

    “Er zijn werken uitgevoerd zonder vergunning en de eigenares wil zich nu in orde stellen”, gaf schepen voor ruimtelijke ordening Katie Coppens (Samen) als uitleg. Er is ook de vraag om een voetweg te verplaatsen rond het terrein, maar nog op haar domein. Omdat het perceel op 2 gemeenten ligt, zal het Departement Omgeving over de vergunning beslissen. Onze diensten adviseerden positief.”

    Illegaal

    Jordy De Dobbeleer (Samen) was niet gediend met die uitleg. “Dit is hier al meer dan 4 jaar bezig. De voetweg is illegaal afgesloten en verplaatst, er gebeurden reliëfwijzigingen, die zijn stilgelegd. Het gemeentebestuur van Roosdaal heeft bezwaren tegen de privacydoeken, die zijn aangebracht.”

    Hij stoorde zich ook aan het feit, dat de stad de opgelegde dwangsom van € 25 per dag niet eens heeft geïnd. “Door het verleggen van die voetweg zou de eigenares bovendien nog ongeveer € 600 van de stad moeten krijgen als vergoeding. Gelukkig heeft ze dit afgetekend, want dat is de omgekeerde wereld. Hier zijn een pak nalatigheden gebeurd; de stad laat hier zowat € 5.000 liggen. Ik zal mij onthouden bij de stemming.”

    Zijn partijgenoot en schepen Wouter Vande Winkel vond dit eveneens een heel zure zaak. Bij monde van Guy D’haeseleer gaf de Forza-fractie aan tegen te stemmen omwille van de illegale werken en de waardevermindering voor de woningen in de Bultkets. “Een gevaarlijk precedent.”

    Dat de dwangsom niet was betekend, was volgens de schepen blijkbaar een vergetelheid van het schepencollege. “Die beslissing is blijkbaar niet terecht gekomen bij de dienst financiën.”

    Uiteindelijk gaven 15 van de 31 raadsleden een positief advies, 2 onthielden zich en 14 stemden tegen.

    Uitlachen

    Wie vanop de publiekstribune de hele discussie met stijgende verbazing volgde, was Luc Barbé. Hij woont in de buurt en volgt het dossier al jaren op de voet. Hij is verbaasd, dat dit dossier een positief advies krijgt.

    “Iemand blokkeert een openbare weg en verlegt hem zonder de wettelijke procedure te volgen, waarna alles met de mantel der liefde toegedekt wordt. Ik ben vooral verbaasd over de houding van de schepen van toerisme, die beweert dat het nieuwe tracé een ‘hogere belevingswaarde’ inhoudt, terwijl je er nauwelijks door kan, want er hangen bramen over de weg en een omgevallen boom verspert de weg. Dit is de Meerbekenaars in hun gezicht uitlachen.”

    Info: Dossier voetweg Bultkets.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons