Aankomst Omloop zeker tot 2025 op Elisabethlaan

    04 december 2022

    NINOVE – Het stadsbestuur, het Omloop Finish Team en Flanders Classics maakten zaterdag 3 december officieel bekend, dat de Omloop Het Nieuwsblad zeker tot 2025 in Ninove arriveert. De aankomst verhuist van de Onderwijslaan naar de Elisabethlaan.

    Na de financieel moeilijke coronajaren kijken alle partijen er naar uit om de draad terug op te pikken. Dit betekent vooral, dat het VIP-gebeuren als vanouds zal floreren ter hoogte van de finishlijn.

    Elisabethlaan

    De verlenging van het contract met Flanders Classics was al bekend, maar burgemeester Tania De Jonge had nog een primeur in huis. De aankomst zal niet langer in het centrum van Ninove plaatsvinden.

    Om praktische en economische redenen verhuist de finishlijn naar de Elisabethlaan, ter hoogte van de atletiekpiste. Op die manier voorkomt men ook fricties met de organisatie van het kindercarnaval.

    VIP-gebeuren

    Geo De Cleer (voorzitter Omloop Finish team) is verheugd, dat de stad zich ook voor de volgende drie jaar engageert.

    “De coronajaren waren niet gemakkelijk; gelukkig zijn we als organisatie financieel gezond. Het VIP-gebeuren verhuist naar de atletiekpiste. Een shuttledienst zal de verplaatsing van de genodigden tussen de verschillende parkings en de VIP-tent garanderen.” 

    Molenberg en Lange Munte

    Na de start in Gent krijgen mannen en vrouwen respectievelijk een parcours van 206 en 131 km voorgeschoteld, met onderweg weinig veranderingen ten opzichte van 2022.

    Er is opnieuw een sleutelrol weggelegd voor het duo Haaghoek-Leberg. Daarnaast keren de Molenberg en de Lange Munte terug in het parcours. De Molenberg, vorig jaar door wegenwerken niet in het parcours van de openingsklassieker, luidt op 40 km de identieke finale bij mannen en vrouwen in.

    Vervolgens wacht het duo Haaghoek-Leberg (de derde en laatste passage bij de mannen), gevolgd door de Berendries en Elverenberg-Vossenhol

    In de finale ontbreken evenmin de Muur en de Bosberg. Daarna volgen nog 12 km tot aan de aankomst.

    JTR – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons