Overeenkomst met Flanders Classics is bezegeld

    26 November 2022

    NINOVE – De gemeenteraad ging dinsdag 22 november unaniem akkoord met de overeenkomst tussen de stad en Flanders Classics over de aankomst van Omloop Het Nieuwsblad de komende 3 jaar. Alleen schepen Joost Arents (Onafh) onthield zich.

    Eigenlijk was een meerderheid in de gemeenteraad al op 20 juni principieel akkoord gegaan met de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad van 2023 tot en met 2025. De stad betaalt daarvoor € 180.000 (excl. btw) per jaar.

    Toen hadden de raadsleden Lieven Meert (Samen) en Renaat Raes (Forza Ninove), de schepenen Veerle Cosyns (Samen) en Joost Arents (Onafh.) zich onthouden.

    Tijdens de gemeenteraad van 22 november ging het om de goedkeuring van de overeenkomst tussen de stad Ninove en Flanders Classics NV voor de wedstrijden de ‘Omloop het Nieuwsblad voor Elite’ en de ‘Omloop het Nieuwsblad voor vrouwen’. Flanders Classics is exclusief gerechtigd om deze wedstrijden commercieel te exploiteren en hierrond te communiceren.

    Onthouding

    Tijdens de stemming onthield alleen Joost Arents zich.

    “Ik wil consequent blijven en mij voor dat punt onthouden, net zoals ik in het schepencollege heb gedaan. Dat is niet omdat ik tegen de koers ben. Ik vind wel, dat het personeel in de organisatie voorrang zou moeten hebben omdat we met zoveel gaten zitten in onze organisatie. In deze omstandigheden zou het geld moeten gaan naar de organisatie om personeel aan te werven en niet naar een koers.”

    De komende drie jaar zal de eindstreep van de Omloop Het Nieuwsblad dus terug in Ninove liggen, als is het heel onzeker of dat nog op de Onderwijslaan zal zijn.

    Wellicht wordt een en ander duidelijker tijdens een persconferentie op 3 december e.k.

    MLI – Foto: Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons