Extra trajectcontrole gepland op Halsesteenweg/N28

    20 maart 2024

    NINOVE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) installeert 40 extra trajectcontroles op 20 verschillende locaties. Een ervan komt op de Halsesteenweg/N28 in Neigem.

    De trajectcontrole meet de gemiddelde snelheid over een langere afstand. Het systeem werkt met nummerplaatherkenning (ANPR). Als je met een te hoge gemiddelde snelheid rijdt tussen de meetpunten, stuurt het systeem de gegevens door naar de federale politie.

    Het AWV plaatst de installaties en zorgt, dat ze technisch klaar zijn. Zodra de installatie is geplaatst is, werken alle camera’s non-stop. Ze kunnen worden gebruikt voor politionele doeleinden, zoals het opsporen van een voertuig. Het doorsturen van gegevens van snelheidsovertreders is niet altijd actief.

    Of een trajectcontrole al of niet actief is voor snelheidshandhaving, bepalen de federale wegpolitie (snelwegen) of de lokale politiediensten (gewestwegen). Dat gebeurt in functie van de beschikbare capaciteit om de geproduceerde verkeersboetes ook effectief te kunnen verwerken.

    Ninove

    De Vlaamse minister voor mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) laat de komende maanden 40 bijkomende trajectcontroles op 20 verschillende locaties installeren. Als we deze meetellen, zouden dus op 313 locaties in Vlaanderen in totaal 569 trajectcontroles staan opgesteld.

    De federale minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil élke trajectcontrole effectief doen werken. Zij liet daarvoor tientallen extra mensen aanwerven, waardoor de politie tot € 9 miljoen verkeersboetes per jaar zal kunnen verwerken.

    Vooral Oost-Vlaanderen krijgt er een aantal bij. Op Ninoofs grondgebied is dat het gedeelte van de Halsesteenweg/N28 op het grondgebied Neigem. Er zal telkens in beide rijrichtingen worden gecontroleerd.

    Trajectcontrole is momenteel in Ninove actief op de Aalstersesteenweg/N405, over 2,3 km in de beide richtingen. In Meerbeke is op de Brusselsesteenweg/N8 de installatie over 1,5 km in beide richtingen in voorbereiding.

    Voor Denderleeuw is op de N45 trajectcontrole in beide richtingen over 4,4 km geïnstalleerd. Op de N405 is de installatie in voorbereiding voor 2 trajecten van respectievelijk 1,4 en 0,5 km.

    Elisabethlaan

    In de marge van die geplande werken, vroegen we het AWV naar de stand van zaken in verband met de heraanleg van de Elisabethlaan. Nu de aankomst van De Omloop achter de rug is, zouden die werken kunnen starten. Ter voorbereiding waren eind juni-begin juli 2023 proefsleuven gegraven in de fietspaden. De heraanleg zelf zou dan ten vroegste volgen in het voorjaar van 2024.

    Het AWV heeft voor Ninove 2 belangrijke werken op de plank, zo vernamen we. Naast de Elisabethlaan staat ook de heraanleg van het kruispunt Den Doorn gepland. Beide werken kunnen niet tegelijk worden uitgevoerd omwille van de grote hinder, aangezien ze op elkaars wegomlegging liggen.

    Omwille van budgettaire redenen wordt de Elisabethlaan verschoven naar 2025. Den Doorn is nog voor 2024 gepland. Later volgt meer over de concrete timing en de aanpak van de werken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons