Geen bijkomende maatregelen tegen verkeersoverlast op Roost

    08 maart 2022

    DENDERWINDEKE – De bewoners van Roost zullen de verkeersellende moeten uitzitten, zolang de werken op de Brakelsesteenweg duren. Dat bleek tijdens de discussie daarover tijdens de gemeenteraad van 21 februari.

    Guy D’haeseleer (Forza Ninove) vroeg maatregelen om die sluipweg te ontlasten wegens gevaarlijk en onhoudbaar voor de buurt. “Is het geen optie om het verkeer vanuit Zandbergen af te leiden via de Bovenkassei en de Heirebaan of de Krepelstraat? Het verkeer van Pollare zou via de Pollareberg, Steenberg en Neuringen naar de Heirebaan kunnen.”

    Klachten

    Karolien De Roose (N-VA) sprong hem bij; zij had op basis van klachten van het buurtinformatienetwerk die problematiek ook al aangekaart, maar nul op het rekest gekregen. “De schepen wil geen sluipverkeer voor zijn deur. Ik verwacht vanavond een duidelijk antwoord.”

    “We krijgen veel klachten”, aldus schepen Vande Winkel (Samen), “en de juiste keuzes maken is niet gemakkelijk. Pasklare oplossingen bestaan niet.” Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) beaamde dit. Wat je ook doet, het zal volgens haar nooit goed zijn. Ze gaf ook nog mee, dat de aanpak van de verkeersproblematiek geen taak is van de buurtinformatienetwerken, maar van de verkeerscommissie.

    “Doe al die uitleg meer eens aan de bewoners van Roost”, gaf De Roose haar als goede raad.

    Controle

    “Ik spreek niet van eenrichtingsverkeer”, repliceerde ook D’haeseleer. “Wel stel ik tijdelijk plaatselijk verkeer voor, zolang de werken op de Brakelsesteenweg duren. En een controle op de tonnagebeperking.”

    Volgens de schepen is plaatselijk verkeer op Roost geen oplossing wegens moeilijk controleerbaar. “De politie concentreert zich op de huidige omleidingstrajecten, waar 120.000 bewegingen gebeuren per week in de beide richtingen.” Hij bestreed ook de insinuatie dat hij ‘zijn’ Heirebaan zou sparen.

    De bestuursmeerderheid verwierp tenslotte de motie van D’haeseleer met 17 tegen 16 stemmen.

    Info: zie hierbij ook het volledige debat tijdens de gemeenteraad van 21 februari.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons