Heraanleg kruispunt Den Doorn start in augustus – Nieuwe versie

  15 mei 2024

  NINOVE – In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start de aannemer maandag 12 augustus met de heraanleg van het kruispunt op de N28/N405. Voor handelaars en bewoners heeft een infosessie plaats op 4 juni.

  De voorbereidende nutswerken zijn gestart op 15 april en zouden eind juni klaar zijn. Na het bouwverlof beginnen op 12 augustus de eigenlijke wegenwerken. Deze gebeuren in twee fasen om de hinder te beperken.

  Fase 1 verloopt langs de kant van Ninove centrum, daarna volgt de kant van Denderleeuw in fase 2. Elke fase zal ongeveer 2 maand duren.

  De wegenwerken zullen eind 2024 klaar zijn.

  Conflictvrij en veiliger

  Het kruispunt krijgt een conflictvrije verkeerslichtenregeling. Fietsers en voetgangers kunnen in de toekomst oversteken op een veiligere manier.

  Door de herinrichting zou afslaan naar de Expresweg (N28) veiliger moeten verlopen.

  • Op de Aalstersesteenweg (N405), aan de kant van Ninove centrum, komt een dubbele afslagstrook, links naar de Expresweg (N28).
  • Op de Aalstersesteenweg (N405), aan de kant van Denderleeuw, komt een afslagstrook rechts naar de Expresweg (N28).
  • Twee van de vier bypassen worden geschrapt om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen. Verkeerslichten regelen de fiets- en voetgangersoversteek op de andere twee bypassen.

  Fietsers

  Er komen verhoogde fietspaden, vrijliggend waar plaats is, aanliggend bij onvoldoende ruimte. Bijkomend moeten enkele ingrepen de veiligheid van de fietsers verhogen.

  • Het fietspad langs de Expresweg (N28) richting de Dender wordt verlegd langs de Ring-West. Zo worden conflicten tussen de fietsers en het gemotoriseerd verkeer van en naar de Expresweg (N28) vermeden.
  • De fietsoversteek over de Expresweg (N28) aan de zuidelijke kant van het kruispunt krijgt in de toekomst een dubbele richting. Zo kunnen fietsers zich gemakkelijk verplaatsen van Ninove centrum naar de Okegembaan. Er komt ook een doorsteek van deze fietsoversteek naar de Ring-Oost.
  • De fietsoversteek over de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum krijgt in de toekomst eveneens een dubbele richting. Zo kunnen fietsers zich gemakkelijk verplaatsen van de wijk Groeneweg naar de handelszaken langs de Ring-West.

  Na de werken zal het niet meer mogelijk zijn om vanaf de Aalstersesteenweg (N405), komende van Ninove centrum, rechtstreeks rechtsaf te slaan naar de Ring-West.

  Infosessie

  Het AWV organiseert dinsdag 4 juni een informatienamiddag en -avond rond het ontwerpplan en de verkeerssituatie tijdens de heraanleg van het kruispunt.

  • Voor handelaars: van 17 uur tot 18.30 uur.
  • Voor bewoners: van 19 uur tot 20.30 uur.
  • Plaats: De Linde, Gemeentehuisstraat 42 Meerbeke.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons