Iedereen is voor betere treinverbindingen

  13 december 2022

  NINOVE – Alle partijen schaarden zich tijdens de gemeenteraad van 12 december achter een (uitgebreide) motie van N-VA-raadslid Karolien De Roose in verband met betere spoorverbindingen in de Denderstreek.

  De N-VA Ninove had vorige maand al aangekondigd om die problematiek op de agenda van de gemeenteraad te zetten. Niets te vroeg, want deze week raakte bekend, dat de cijfers van de vertragingen op de lijn Denderleeuw-Ninove-Geraardsbergen opnieuw dieprood kleurden.

  Motie

  De gemeenteraad had op 19 december 2019 al unaniem een motie van Stijn Vander Elst (Open VLD) en Anja Beeckman (Samen) goedgekeurd met de vraag naar betere treinverbindingen. Sindsdien is op dat vlak nog geen verbetering gekomen. Dus steunden zij en de andere partijen dinsdag 12 december unaniem in met een nieuwe motie van Karolien De Roose.

  Zowel het stadsbestuur als de vervoersregioraad Aalst zullen de NMBS-directie aanschrijven over noodzakelijke structurele oplossingen. Ook de vraag van de N-VA, om betere spoorverbindingen op te nemen in de mobiliteitsvisie 2030 van de vervoersregio Aalst, is positief onthaald en goedgekeurd.

  Aan de oorspronkelijke motie zijn nog 5 elementen toegevoegd over:

  • een prioritaire verbinding om het halfuur tussen Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw in beide richtingen binnen en buiten de spits;
  • een voorlopige invulling van het stationsgebouw omdat de leegstand zijn sporen begint na te laten;
  • vlotte en haalbare overstappen voor verbindingen naar Aalst en Brussel in het station van Denderleeuw;
  • de terugkeer van de rechtstreekse verbinding met Brussel via Denderleeuw tijdens de ochtend- en avondspits;
  • de noodzaak toe om rekening te houden met deze motie indien de NMBS beslist om de parking betalend te maken in Ninove.

  Of de NMBS als ‘driekoppige draak’ met een eigen leven (sic Jordy De Dobbeleer-Samen) zich daaraan veel zal gelegen laten, valt af te wachten. Dany Goessens (Forza Ninove), die beroepsmatig de sector door en door kent, wenste hen alvast veel succes toe “want het zal nodig zijn.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons