Jeroen Van Assche (N-VA Ninove): “Leg dat patsergedrag aan banden.”

    23 december 2022

    NINOVE – Naar aanleiding van klachten bij bewoners in de stadskern vraagt het N-VA-bestuurslid enkele aanpassingen in het politiereglement om straatraces en patserwagens aan banden te leggen.

    Het centrum van Ninove wordt de laatste tijd ’s nachts en overdag opgeschrikt door peperdure knalpotwagens. Ze trekken met grote snelheid bijzonder vlug op of rijden al toeterend door de straat. Dit patsergedrag gaat meestal gepaard met veel kabaal en luide muziek. Heel wat Ninovieters ergeren zich daaraan.

    Chauffeurs met deze opvallende rijstijl overtreden volgens Jeroen Van Assche niet alleen het verkeersreglement, ze vormen ook een gevaar voor de verkeersveiligheid. Door het eigen luid showgedrag merkt de bestuurder het omgevingsverkeer niet meer op.

    Strenger

    Deze problematiek is al besproken op de Ninoofse gemeenteraad maar blijft aanslepen.

    Gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) vraagt om, net als in Geraardsbergen, het algemeen politiereglement strikt toe te passen of strenger te formuleren met een aantal artikelen, die een kordate aanpak en strengere verbalisering mogelijk maken. De verkeerspolitie van Ninove krijgt dan bijvoorbeeld de kans om die voertuigen nog sneller bestuurlijk in beslag te laten nemen of het rijbewijs te laten intrekken.

    Natuurlijk moet men deze chauffeurs op heterdaad betrappen. Daarom kan dit worden opgenomen bij de strategische doelstellingen van de lokale verkeerspolitie.

    Info: lees ook ‘Macho’s kunnen knallende patserbakken kwijtspelen’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons