Wegomleggingen tijdens herinrichting kruispunt Den Doorn

  10 juli 2024

  NINOVE – In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start een aannemer maandag 12 augustus met de heraanleg van het kruispunt van de Aalstersesteenweg/N405 met de Koning Boudewijnlaan-Expresweg/N28-N45.

  De werken verlopen in verschillende fasen en zorgen voor een hele reeks aparte verkeersmaatregelen en wegomleggingen. Ze duren tot eind december 2024.

  Voorbereidende werken

  In de week van 12 augustus maakt de aannemer doorsteken in de middenberm.

  Tijdens deze voorbereidende werken zal het verkeer in de beide richtingen plaatselijk op één rijstrook worden gezet. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk.

  Op 15 en 16 augustus wordt niet gewerkt.

  De eigenlijke wegenwerken starten maandag 19 augustus en zullen tot eind december 2024 duren. Ze gebeuren in twee fasen van ongeveer twee maand elk om de hinder te beperken.

  Fase 1: kant Denderleeuw

  Deze duurt van 19 augustus tot midden oktober.

  • Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en het kruispunt oversteken via tijdelijke verkeerslichten.
  • Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen in beide richtingen een wegomlegging via het bedrijventerrein Doorn Noord, de veldweg naast de Expresweg (N28), Ring-Oost en Ring-West.
  • Fietsers op de Expresweg (N28) volgen in beide richtingen een omleiding via de Nederwijk, de Dreefstraat, de Weggevoerdenstraat, de Denderhoutembaan, de Ninoofsesteenweg, Denderhoutem Dorp, de Advocaat de Backerstraat, de Iddergemsesteenweg en de Hoogstraat.
  • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan jouw route op de routeplanner of kijk op de affiches aan de bushaltes.
  • Tijdens deze fase is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Denderleeuw. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum en omgekeerd. Je kunt dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.
   – Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Denderleeuw volgt een wegomlegging via de Expresweg (N28/N45), de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).
   – Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw, richting de Expresweg (N28) een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros naar de Expresweg (N45/N28).
   – Het verkeer komende van Brussel, Halle en Edingen richting Ninove centrum volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).
   – Het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst volgt een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8).
   – Het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8), de Expresweg (N28/N45), de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).

  Fase 2: kant Ninove centrum

  Deze fase duurt van midden oktober tot eind december.

  • Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en het kruispunt oversteken via tijdelijke verkeerslichten.
  • Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen in beide richtingen een wegomlegging via de Vinkenstraat, de Doornweg, de Fernand Tavernestraat en Ring-Oost.
  • Fietsers op de Expresweg (N28) volgen in beide richtingen een omleiding via de Nederwijk, de Dreefstraat, de Weggevoerdenstraat, de Denderhoutembaan, De Ninoofsesteenweg, Denderhoutem Dorp, de Advocaat de Backerstraat, de Iddergemsesteenweg en de Hoogstraat.
  • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan jouw route op de routeplanner of kijk op de affiches aan de bushaltes.
  • Tijdens deze fase is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Ninove centrum. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Denderleeuw en omgekeerd. Je kunt dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.
   – Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Aalstersesteenweg (N405) kant Ninove centrum volgt een omleiding via de Koning Boudewijnlaan (N28) en de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).
   – Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8) en de Koning Boudewijnlaan (N28).
   – Het verkeer op de Expresweg (N28) komende van Aalst, richting Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw volgt een omleiding via de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).
   – Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Denderleeuw, richting Ninove centrum een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros.

   

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons