VZW Benefiet Haïti ondersteunt lokale scholen

    08 juli 2022

    NINOVE – Geert Van Iseghem bracht afgelopen maand mei een bezoek aan de projecten van de vzw in Haïti.

    Er waren weinig concrete plannen, maar Geert wou absoluut de petekinderen en hun ouders ontmoeten. “De verrassing en de vreugde bij het weerzien waren bijzonder groot”, aldus Geert. “Het was ondertussen al drie jaar geleden dat we onze projecten bezochten.”

    Peetouderschap

    Dankzij de inzet van de sociale werker Anderson is Geert erin geslaagd om zo goed als iedereen te ontmoeten, in veel gevallen bij de kinderen thuis. Maar die bezoekjes aan huis heeft hij uiteindelijk moeten staken wegens de minder veilige buurten.

    Uiteindelijk zijn de ouders van de peetouderschappen op een centrale plaats bijeengekomen. Geert had uitgebreid de tijd om met iedereen te praten en te polsen naar de grootste noden.

    “Zo goed als iedereen gaf aan, dat de behoefte aan voedsel groot is, zelfs groter dan aan onderwijs. Iedereen is dan ook zeer positief over onze verdeling van voedselpakketten tijdens de pandemie. We nemen de vraag om dit te blijven doen zeker in overweging.”

    Schoolmateriaal

    Een andere vraag was om opnieuw schoolmateriaal te voorzien.

    “De afgelopen 2 jaar hebben we dit bijkomend gefinancierd. We zullen het ook dit jaar terug doen bij het begin van het schooljaar. Met het bezoek aan de petekinderen was mijn voornaamste doelstelling van deze missie bereikt. Maar ook de andere projecten kregen de nodige aandacht.”

    De vereniging helpt 3 scholen, waar de kinderen van het kleuteronderwijs tot het lager middelbaar steun krijgen.

    “Dit gebeurt door een peetouderschap van 35 mensen, die elke dag € 1 sponseren voor 1 kind. Op die manier kunnen 35 kinderen van gezinnen met weinig middelen toch naar school gaan. De vzw steunt daarnaast ook scholen door het betalen van de huur en renovatiekosten en de aankoop van materiaal. Dat zijn boeken en computers maar ook zonnepanelen met batterij voor het werken met de computer, aangezien de klaslokalen geen elektriciteit hebben.”

    Verder ondersteunt de vzw Benefiet Haïti nog een school voor kinderen met een beperking en een mobiele school om kinderen aan huis les te kunnen geven.

    Steun

    Dit alles is mogelijk door de steun van vrienden, familie en kennissen. Steun is steeds welkom, eventueel door iets te organiseren ten voordele van de projecten.

    Info: Benefiet Haïti vzw.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons