• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  ZonneSchlager 2020 sponsort snoezelserre van ‘t Eizerenhof

  25 november 2019

  EIZERINGEN – Zonnelied vzw plant in hun nieuw aangelegde tuin een prachtexemplaar van een snoezelserre op te trekken. Het Strijtems buurtcomité ZonneSchlager zet zijn schouders mee onder dit project om de droom van de bewoners en de dagactiviteitenbezoekers mee te realiseren.

  Op de site ’t Eizerenhof breidt Zonnelied vzw momenteel haar werking uit. Ann Claessens, diensthoofd afdeling Eizeringen: “Vanaf november 2020 opent de nieuwbouw. Daar zal plaats zijn voor 16 personen met een ernstige meervoudige beperking en 16 ouder wordende personen of mensen met een dementieproblematiek. Daarnaast behouden we op het domein de bestaande werking van het activiteitencentrum waar elke dag 50 cliënten aangepaste activiteiten krijgen. Het is onze opdracht om voor al deze mensen aangepaste activiteiten aan te bieden.”

  Snoezelserre

  Algemeen directeur Zonnelied Katleen Evenepoel: “In het verleden was er al een grote serre op het domein. Met uitzondering van de koudste wintermaanden was deze de ideale plek om te vertoeven. Ze geeft mogelijkheden voor vele cliënten op alle niveaus. In de doe-groep zetten we mensen aan het werk. De harde werkers bewerken de serre: spitten en groot werk. De werkers met minder fijne motoriek kunnen meewerken in het kleine potproces: vullen van bloempotten, zaadjes stekken, dagelijks gieten, onkruid wieden. De genieters zitten er gewoon bij en genieten van de geuren. Het is er lekker warm, ook in het voor- en najaar. Iedereen geniet van de evolutie: van klein plantje tot grote plant.”

  “Het plukken van groenten in het keukenatelier biedt ook veel werk aan vele andere cliënten”, aldus nog Ann Claessens. “Ze snijden groenten en verwerken deze in soep, dessert of maaltijden. De buurt en de familie kunnen verwerkte groenten aankopen (quiches, soep, confituur…). En alle gasten hebben baat bij een eigen gekweekte en bereide gezonde maaltijd.”

  Zonneschlager

  De serre had haar beste tijd gehad, was niet meer stabiel en heeft moeten plaats maken voor de nieuwbouw.

  Petra Hemmerijckx, medeorganisator ZonneSchlager 2020: “Zonnelied heeft de droom om in hun nieuwe aangelegde tuin een prachtexemplaar te kunnen opzetten. Het Strijtems buurtcomité ZonneSchlager zet zijn schouders mee onder dit project om de droom van de bewoners en de dagactiviteitenbezoekers Eizeringen mee te realiseren.”

  Voor het volledige project (voorbereiding grondwerken, aanleg pad en aankoop serre) is een totaalbudget nodig van € 15.000.

  De opbrengst van ZonneSchlager 2019 komt ten goede aan een ander innovatief project: de opstart van B&B De Pionier in de Gooikse Letterbeekstraat.

  Info: Zonnelied vzwZonneSchlager.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons