Brittess is zoveel meer dan frietjes

    04 mei 2024

    ZANDBERGEN – Frederik Lievens en Daisy Van Geel openen maandag 13 mei hun nieuwe vaste frituur op het dorpsplein.

    “We zijn al 3 jaar bezig met onze mobiele frietcatering Brittess voor feesten en evenementen”, vertelt Frederik ons. “Op het dorpsplein van Zandbergen staan we inmiddels al iets langer met onze frituur. Toen hier een huis te koop kwam, waren we onmiddellijk geïnteresseerd om er een vaste frituur in te beginnen.”

    Openingsweekend

    “Van bij de eerste kennismaking met het pand, zagen we beiden de enorme mogelijkheden, die we met onze mobiele frituur niet hadden”, vult Daisy aan. “Zeker in de zomer was het hier echt aanschuiven om op het kleine terrasje frietjes te eten. We waren dus meteen verkocht.”

    Maandag 13 mei openen ze hun nieuwe vaste frituur. “We maken er een openingsweek van”, gaat Frederik verder. “We kennen echt heel veel mensen, ook binnen carnavalsmiddens, en kunnen ze niet allen persoonlijk uitnodigen. Iedereen is dus welkom en krijgt zeker een drankje aangeboden.”

    Bereidingen

    Hun slogan zegt het al: ‘Brittess is meer dan frietjes’. De klanten appreciëren vooral de balletjes in tomatensaus en de verse tartare, ambachtelijk gemaakt door respectievelijk Frederik en Daisy. “De satés zijn vers gemaakt, wat je ziet en proeft. We letten echt heel hard op de netheid en de hygiëne; in het nieuwe pand zal dat nog duidelijker zijn. En bovenal: wij ontvangen iedereen met de glimlach, zowel vaste als occasionele klanten. Dat doen ook onze fleximedewerkers, waarvoor wij hen dankbaar zijn.”

    De zaak heeft nog een heel opvallende blikvanger, maar we mochten deze nog niet zien. Daarvoor zullen we net als de andere klanten vanaf 13 mei moeten langskomen, lacht Frederik. “We hebben nog een week om alles op punt te stellen en zitten goed op schema. Al kan er op het laatste nippertje toch nog iets onverwacht gebeuren, maar alles zal in orde zijn.”

    Bestellen

    De naam van hun zaak ‘Brittess’ is de samenvoeging van de namen van hun twee dochtertjes: Britt en Tess. Daisy: “Ze zijn nog vrij jong; daarom zijn we op woensdag niet open, zodat we in de namiddag met hen nog iets kunnen samen doen.”

    De frituur is niet open in het weekend: enkel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, vanaf 16.30 uur tot 21 uur en vrijdag zal dat wel uitlopen. Frederik: “We zijn immers nog altijd actief met onze mobiele frituur, waarvan de agenda tot eind dit jaar vol staat. Die mensen willen we niet teleurstellen. We zien wel hoe we het vanaf januari regelen, afhankelijk van hoe de zaken hier lopen. Maar we hopen en hebben een sterk vermoeden, dat het op de nieuwe locatie zal lukken met 34 zitplaatsen binnen en in de zomer 80 buiten.”

    Online bestellen is op termijn gepland. “We willen echter eerst wat routine opbouwen in de nieuwe zaak. Als we daar direct de online bestellingen bijnemen, zouden we misschien mensen moeten teleurstellen. Eerst een aantal weken ons ding doen met een licht uitgebreid assortiment. Maar nadien zal online bestellen mogelijk zijn en zetten we een aantal nieuwigheden op de kaart.”

    Als je dit artikel deelt, maak je kans om een van de vele gratis pakjes friet te winnen.

    Info: Brittess.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons