Gevangenisstraf en geldboete voor uitbater café Den Blompot

    19 augustus 2021

    NINOVE/AALST – De politierechter heeft een van de twee uitbaters van café Den Blompot veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maand en een geldboete van € 4.000.

    Café Den Blompot in de Koepoortstraat kwam vorig jaar enkele keren negatief in het nieuws (zie onderaan). De feiten, waarover de politierechter zich donderdag 19 augustus 2021 uitsprak, dateren van net geen jaar eerder.

    Feestje

    Maandag 24 augustus 2020 klopte de lokale politie in alle vroegte rond 4.30 uur aan omdat er blijkbaar nog een feestje aan de gang was.

    Volgens de uitbaters was het café toen gesloten en hadden ze dat ook via het raam van het privégedeelte aan de politie meegedeeld.

    Ze weigerden aanvankelijk de deur te openen en zouden zich agressief hebben gedragen ten aanzien van de politie en de opgeroepen brandweer.

    Gesloten

    De politie was vrijdag 21 augustus al langs geweest omwille van het niet naleven van de toen geldende corona-maatregelen.

    Dat alles resulteerde uiteindelijk in een burgemeestersbesluit van 09 september. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) liet omwille van herhaalde meldingen van overlast Den Blompot sluiten tot eind september 2020.

    In beroep

    Voor de feiten van 24 augustus veroordeelde de politierechter in Aalst een van de twee uitbaters tot een gevangenisstraf van 3 maand en een geldboete van € 4.000.

    Een van de twee broers-uitbaters liet ons weten in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

    “We zijn zeker, dat we recht in onze schoenen staan. Maar los daarvan, vinden we de straffen zeer zwaar en overdreven. De tijd zal het wel uitwijzen zeker?”

    Info: Politie sluit in één weekend twee keer café Den BlompotDe uitbaters reagerenCafé Den Blompot moet dicht tot eind septemberPolitie moet andermaal optreden tegen Den Blompot.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons