• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Willemsfonds organiseert uniek concert met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en Jim Cole

  23 september 2019

  GERAARDSBERGEN – Naar aanleiding van het 140- jarig bestaan van de Geraardsbergse Willemsfondsafdeling organiseert zij een uniek concert, meteen ook ten voordele van een sociaal doel: hulp aan kinderen met leerproblemen.

   Gesteund door de idee van Jimmy Godaert, heden bestuurslid en voormalig onderofficier publieke relaties binnen Defensie en eerder betrokken bij de organisatie van militaire concerten, heeft het WF-bestuur de Koninklijke Muziekkapel van de Marine uitgenodigd voor een hoogstaand concert met solist Jim Cole, dit in het Arjaantheater op donderdag 10 oktober ’19 om 20.00u.

   De Koninklijke Muziekkapel van de Marine, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore, krijgt de status aangemeten van waardige ambassadeur van de Belgische muziek, waarbij de Belgische militaire muziek een bijzondere plaats inneemt. Sinds de jaren ’90 zijn de buitenlandse trips (zowel voor het spelen van concerten als het invullen van “Taptoes”) en internationale festivals niet meer te tellen. Maar ook te Geraardsbergen gaven ze in 2004 en 2016 al het beste van zichzelf.

   Met de Geraardsbergse vocalist Jim Cole

  Jim Cole, finalist van The Voice Van Vlaanderen 2016 en momenteel toerende met Minneapolis, een hommage aan de overleden artiest Prince, zal het vocale gedeelte voor zijn rekening nemen. Hij zal niet minder dan 8 nummers brengen waaronder liedjes van Cole Porter, Ray Charles, Charlie Chaplin, Marvin Gaye, David Bowie en Stevie Wonder. Kortom, een vrij unieke combinatie: een popzanger begeleid door een militair harmonieorkest.

   Intekenen kan via ccdeabdij@geraardsbergen.be of 054.437260 of www.de-abdij.be

  De lokale Willemsfondsafdeling: 140 jaar jong!

  De afdeling is gestart op 20 april 1879 met 92 leden uit de liberale familie en kan met bescheiden fierheid stellen dat de afdeling één van de oudste is van Vlaanderen. Het spreekt voor zichzelf dat er tussendoor perioden geweest zijn van vallen en weer opstaan… maar men hield stand!

   Zoals het een vereniging past werden toen meteen heel wat activiteiten georganiseerd. Bijzonder was de oprichting van de “Volksboekerij” met een 400-tal boeken, die ca 100 jaar lezers kon inspireren. De sfeer kwam er weer in vanaf 1970 met de opname van de afdeling in de cultuurraad van Geraardsbergen. In 2015 ging een ploeg met een nieuw elan van start waarbij alle leeftijdscategorieën in het bestuur vertegenwoordigd waren. De activiteiten werden onmiddellijk hernomen. Dankzij het programma-aanbod en vele sympathisanten telt de vereniging vandaag 111 leden.

   Iedereen welkom: een mooi aanbod voor leden, sympathisanten en geïnteresseerden

  De lokale afdeling organiseert geregeld lezingen: filosofie, geschiedenis, geneeskunde, erfrecht, aandacht voor onze taal, kortom thema’s uit een breed pakket… nu eens ernstig dan weer ludiek.
  Jaarlijks staat een 2-daagse reis op het programma (dit jaar stond Maastricht op de agenda) met een culturele en culinaire toets.
  Een vaste waarde is de wijnproeverij onder een bepaald thema en jaarlijks is het Willemsfonds met een stand op het Geraardsbergs stripfestival. Dit gaat gepaard met een tekenwedstrijd voor de jeugd i.s.m. de kunstacademie. Bij deze gelegenheid wordt ook een Willemstrofee met geschenk overgemaakt aan wie zich verdienstelijk maakt in ’t Geraardsbergse op het vlak van de stripwereld.

  Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met een bestuurslid (coördinaten: www.Willemsfonds.be en Geraardsbergen-bestuur aanklikken).

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons