DF-Meerbeke gaat wandelen in ‘Den Dotter’

  27 april 2022

  MEERBEKE – De lokale afdeling van het Davidsfonds houdt zondag 1 mei de traditionele wandeling in het natuurgebied ‘Den Dotter’ (Haaltert).

  De naam verwijst naar de dotterbloem, die je hier kunt waarnemen. De wandelroute loopt in een erg gevarieerd landschap van meersen en bosjes. Op de hoger gelegen open kouters aanschouw je mooie vergezichten en de vallei van de traag slingerende Molenbeek. Deze is genoemd naar de twee geklasseerde watermolens: de Engelsmolen en de Gotegemmolen. De weg dwarst twee kleine zijbeekjes: de Steenbeek en de Holbeek.

  Het natuurgebied ‘Den Dotter’ ligt tussen twee gehuchten met een Frankische naam: Brantegem en Gotegem. Brantegem verwijst naar de woonst van de familie Branda (branda+inga+hem). Gotegem of Guthinghem is de woonplaats van de familie Guti of Guta. De naam Guthingahem komt al voor in de oorkonde van Sint-Baafs (966 n.C.).

  Tijdens die landelijke namiddag is een rustpauze voorzien in het volkscafé De Cabaré. De deelnemers sluiten de dag af met een (vrijblijvende) hap in het gezellig en authentiek praat- en eetcafé ’t Hoefijzer. Bij slecht weer is er enkel eten om 18.00 uur.

  Praktisch

  • Datum: zondag 1 mei.
  • Start: om 14.00 uur aan de kerk van Heldergem.
  • Deelname: gratis.
  • Inschrijven: tot uiterlijk 22 april via davidsfondsmeerbeke@fulladsl.be of 054-33 37 91 (Cecile Appelmans). Geef het aantal deelnemers en de keuze voor het menu door. Na bevestiging kun je betalen op rekening BE85 7370 2578 8606.

  Info: DF MeerbekeDen Dotter.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons