Premier op werkbezoek bij batterijbedrijf ABEE

    30 april 2024

    NINOVE – Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht dinsdag 30 april een bezoek aan de hoofdzetel van Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) op de industriezone Doorn-Noord.

    ABEE is een toonaangevend bedrijf in de sector van batterijen, zowel voor de productie als de recyclage. Het bedrijf ontwikkelt in zijn Ninoofse vestiging nieuwe technologie voor het maken van duurzame batterijen.

    Op de site van Doorn-Noord werken momenteel 60 mensen van 23 verschillende nationaliteiten. Het aantal werknemers zal stijgen naar 150 tot 200 in 2026. Dit zijn allen gespecialiseerde werknemers in tal van verschillende domeinen. Het is een hele uitdaging om voldoende mensen te vinden met de juiste kennis, aangezien deze zeer gegeerd zijn op de markt van de technologie.

    Nieuw

    ABEE gaat nu ook een nieuwe fabriek optrekken in Dour: de eerste recyclagefabriek in Europa voor LFP-technologie (lithiumijzerfosfaataccu). De investering bedraagt meer dan € 85 miljoen; de vestiging moet operationeel zijn tegen 2026.

    Het was aanvankelijk de bedoeling om die fabriek ook in Vlaanderen te bouwen. Maar de voorwaarden waaraan de site moest voldoen, o.a. wat betreft de elektriciteitscapaciteit, was hier niet te vinden. Deze fabriek zal wel werken met de technologie, die in Ninove wordt ontwikkeld.

    Bezoek

    Tijdens hun bezoek aan ABEE dinsdag 30 april waren premier De Croo en de schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) zeer geïnteresseerd in de technologie. De eerste minister besprak hoe de overheid kan meehelpen om de toekomst van de bedrijven in deze sector in ons land te verzekeren.

    Het bedrijf ABEE, dat ook buitenlandse vestigingen heeft, is ondertussen € 1 miljard waard.

    Info: ABEE.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons